Over mij

MC Léon begint zijn carrière als dDJ in 1967 en richt samen met Harrie Cox de viermansformatie Yuk-Yuk Productions en Yuk-Yuk mime show op, aanvankelijk met playback-en floorshows in het Engels en Nederlands. Later met drive-in-discotheek "Yuk-Yuk Productions Disco Show" met uitgebreide licht- en geluidsapparatuur.

 

Daarna verlegt hij zijn werkterrein en gaat aan de slag als DJ Swinging Leike in het Nijmeegse en omstreken. Daar wordt hij ingehuurd voor bruiloften & partijen, scholieren-, studenten-, kandidaats-, doctoraal-, promotiefeesten etc.

 

Tijdens zijn werkzame leven is het alter ego van MC Léon verbonden aan het ROC Nijmegen als docent Duits, examencoördinator, projectleider, studieloopbaanbegeleider, en -ook daar- als MC / ceremoniemeester tijdens jubilea, sportactiviteiten, (personeels)feesten, diploma-uitreikingen en andere evenementen.

 

MC Léon is onlangs met (extreem vroeg) pensioen gegaan en gaat als pensionado verder door het en met zijn leven. Doordat werk is weggevallen kan hij meer gigs aannemen.

Daarnaast is hij nog een ander bedrijfje gestart: filmpjeopmaat.nl

 

MC Léon is na 50 jaar nog steeds alive & kicking als DJ, MC, ceremoniemeester, entertainer, ambianceur, animator, (arena) commentator, presentator, sfeerbeheerder, roeptoeter, zanger, (band)parodist en recentelijk ook als chroniqueur 

 


MC Léon - alive & kickin'